Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

1.10.2018 16.40

Alanko-Kahiluoto ehdottaa psykologien lisäystä kouluihin ja varhaiskasvatukseen

Vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto on jättänyt talousarvioaloitteet psykologipalvelujen lisäämisestä varhaiskasvatukseen ja kouluihin. Tavoitteena on ehkäistä nuorten syrjäytymistä sekä tarjota lapsille ja perheille apua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

– Lapsiin ja nuoriin kohdistuvalla työllä ehkäistään nuorten mielenterveysongelmia ja syrjäytymistä. Nykyinen oppilas- ja opiskelijahuoltolaki takaa psykologi- ja kuraattoripalvelut kouluihin, mutta käytännössä kunnat eivät kuitenkaan ole pystyneet perustamaan riittävästi näitä tehtäviä. Erityisesti koulupsykologien saatavuudessa on ollut suuria ongelmia, Alanko-Kahiluoto sanoo tiedotteessa.

Alanko-Kahiluodon mielestä oikeuden psykologipalveluihin tulisi koskea myös varhaiskasvatusta. Psykologi osana varhaiskasvatuksen ammattilaisten joukkoa tukisi myös muun varhaiskasvatuksen henkilöstön osaamista ja jaksamista, mikä lisäisi omalta osaltaan varhaiskasvatuksen laatua.

– Psykologityö tulisi saada mukaan varhaiskasvatukseen. Tekemäni aloitteen määrärahalla palkattaisiin sata uutta psykologia varhaiskasvatukseen vuonna 2019, Alanko-Kahiluoto kertoo.

Nuorten mielenterveyshäiriöt ovat yleisiä. Alanko-Kahiluodon mukaan lapsen ja perheen tuen tarpeiden täyttämisellä mahdollisimman varhain on kauaskantoisia vaikutuksia.

Myös Psykologiliitto on pitkään ajanut koulupsykologipalvelujen saamista lain edellyttämälle tasolle sekä psykologien sisällyttämistä varhaiskasvatuslakiin.

Eduskunnan mukaan kansanedustajat jättivät 630 talousarvioaloitetta liittyen valtion vuoden 2019 talousarvioon.


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Auringonlaskun ala

Vesa Nevalainen