Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

27.2.2018 16.09

Helsingin yliopiston lakko toteutuu – sovintoa ei saatu

Työnantajia edustava Sivistystyönantajat hylkäsi valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen yliopistojen työehtosopimusriidassa. Helsingin yliopiston koko henkilöstöä koskeva lakko toteutuu keskiviikkona 28.2.

yliopisto_as270218
Kuva: Adobe Stock
Pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia jättivät tiistaina jo kolmannen lakkovaroituksen. Niiden mukaan on kohtuutonta, että yliopistoissa työskentelevät eivät ole oikeutettuja samoihin yleisen linjan mukaisiin palkankorotuksiin kuin muut, vaikka siihen olisi varaa yliopistojen toiminnan kärsimättä.

Jos neuvottelutulokseen ei päästä 13.3. mennessä, kolmas lakko toteutetaan 14.3. Itä-Suomen, Jyväskylän, Lapin, Oulun ja Turun yliopistoissa sekä Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja Åbo Akademissa sekä näiden yliopistojen alaisissa harjoittelukouluissa.

Muissa yliopistoissa järjestetään lakossa olevaa henkilöstöä tukevia mielenilmauksia. Aiempi lakkovaroitus koskee seitsemää yliopistoa 7.3.

Keskiviikkona Helsingin yliopiston Porthanian edustalla alkaa Me olemme yliopisto! -mielenilmaus kello 11.

Neuvottelutulokset on toistaiseksi saatu kunnan, valtion, kirkon ja Avaintan ja Työterveyslaitoksen sopimusaloilla. Tulokset ovat kuitenkin edelleen vahvistamatta. JUKOn hallitus jätti vahvistamisen pöydälle tukeakseen yliopistosektorin neuvottelutuloksen syntymistä.

Psykologiliitto on lähettänyt HY:ssä työskenteleville jäsenilleen kutsun JUKOn lakkotapahtumiin.

Yksityisen opetusalan ja yksityisen sosiaalipalvelualan mahdolliset lakot eivät koske Psykologiliiton jäseniä. He menevät mahdollisen lakon aikana normaalisti töihin.

Lue lisää lakko-ohjeistuksesta JUKOn sivuilta
Katso JUKOn YouTube-video tilanteesta
Seuraa myös Twitterissä ja Facebookissa


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Auringonlaskun ala

Vesa Nevalainen