Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

5.3.2018 16.14

JUKOn ylityö- ja vuoronvaihtokielto saattaa alkaa keskiviikkona

JUKO vauhdittaa yliopistosektorin neuvotteluja kaikkia järjestön sektoreita ja sopimusaloja koskevalla ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla. Kielto tulee voimaan keskiviikkona 7.3. klo 7.00, jos työehtokiistassa ei ole päästy ratkaisuun siihen mennessä.

JUKOn sivuilla on tarkempi ohjeistus. JUKOn sivuille tulee myös tieto, toteutuuko kielto. Lisäksi luottamusmiehillä on ohjeet asiasta, ja heiltä saa lisätietoa.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on toteutuessaan voimassa toistaiseksi. Se ei koske virkasuhteisia. Kiellon päättymisestä tiedotetaan erikseen.

Kielto koskee kuntien, kuntayhtymien, valtion, seurakuntien, yliopistojen, AVAINTES:n ja Työterveyslaitoksen sopimusaloja. Psykologiliitto on osa JUKOa, joten kielto koskee myös kaikkia näillä aloilla työskenteleviä psykologeja.

Asia ei koske työntekijöitä, joiden työpaikalla noudatetaan jotakin muuta työehtosopimusta. Työehtosopimuksen voi tarkistaa luottamusmieheltä tai esimieheltä.

Kiellon aikana on huolehdittava, ettei oma normaali työaika ylity. Jos työnantaja haluaa sopia ylityön tekemisestä, siihen ei pidä suostua.

Katso myös JUKOn Facebook ja Twitter


Palaa otsikoihinBlogi

Huippusuoritus

Satu Kaski, Päivi Frantsi, Marjukka Laurola, Kalle Partanen, Paula Thesleff