Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

1.3.2018 14.09

Kiitos Helsingin yliopiston lakkoon ja tukimielenosoituksiin osallistujille!

Helsingin yliopiston yhden päivän lakko 28.2. ja siihen liittyneet tukimielenosoitukset onnistuivat hyvin.

Saimme viestillemme laajasti myönteistä näkyvyyttä kaikissa keskeisissä valtakunnallisissa ja paikallisissa medioissa. Myös somekanavat täyttyivät #meolemmeyliopisto-viesteistä ja -kuvista.

Lämmin kiitos kaikille osallistuneille! Ilman teidän panostanne tämä ei olisi onnistunut. Yhdessä meissä on voimaa, sillä #meolemmeyliopisto!

Hae lakkoavustusta liitostasi

Liitot maksavat jäsenilleen lakkoavustusta lakkopäivistä. Helsingin yliopistossa työskenteleville Psykologiliiton jäsenille on lähtenyt sähköpostitse ohjeistus avustuksen hakemisesta. Jos et ole saanut viestiä ja osallistuit lakkoon, pyydä ohjeistus lakkoavustuksen hakemiseksi jäsensihteeriltä tarja.koivuniemi@psyli.fi.

Sovittelu jatkuu

Työriitojen sovittelija Janne Metsämäki jatkaa yliopistojen työehtosopimuksesta koskevan työriidan sovittelua. Seuraavan tapaamisen aikataulua ei ole vielä ilmoitettu.

JUKO on edelleen valmis neuvottelemaan ja sopimaan asioista.

JUKOlle keskeinen tavoite on yleisen linjan mukaiset palkankorotukset. Yliopistoilla on siihen varaa, sillä esimerkiksi vuonna 2016 yhdenkään yliopiston tilinpäätös ei ollut alijäämäinen. Valtion rahoitusleikkaukset on jo kompensoitu massiivisilla henkilöstön vähennyksillä. Lisäksi monien henkilöstöryhmien kohdalla palkkakehitys on ollut negatiivista.

Kyseessä ei ole kuitenkaan vain palkkariita. Neuvotteluissa on edistyttävä myös jukolaisille palkansaajille tärkeissä tavoitteissa, kuten tutkimustyön edellytysten parantamisessa sekä määräaikaisten työntekijöiden suhteellisen osuuden vähentämisessä.

Palkkausjärjestelmän remontti tarvitsee pohjakseen työryhmän, vahvan tietopohjan ja vaikutusarvioinnit – sanelutyylillä muutos ei onnistu.

Lakkouhka 7.3. ja 14.3.

Tavoitteenamme ei ole lakko, mutta olemme edelleen valmiita vauhdittamaan neuvotteluja työtaistelutoimilla. Jos ratkaisuun ei päästä 6.3. mennessä, toteutuu lakko 7.3. Aalto-yliopistossa, Hankenilla, Tampereen yliopistossa, Tampereen teknillisessä yliopistossa, Taideyliopistossa ja Vaasan yliopistossa.

Ja jos ratkaisua ei löydy 13.3. mennessä, suljetaan ovet 14.3. Itä-Suomen yliopistossa, Jyväskylän yliopistossa, Lapin yliopistossa, Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa, Oulun yliopistossa, Turun yliopistossa ja Åbo Akademissa. Tällöin tarvitaan jälleen Me olemme yliopisto -henkeä.

Seuraa viestintää

Neuvottelujen etenemisestä sekä työtaistelutoimenpiteistä tiedotetaan jäsenille JUKOn ja liittojen viestintäkanavissa.

JUKOn verkkosivut
JUKO Facebookissa
JUKO Twitterissä


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Auringonlaskun ala

Vesa Nevalainen