Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

25.8.2017

Lasten valokuvia näyttelyyn

Lasten Suomi -hankkeessa 15-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset voivat lähettää valokuvia ja kertomuksia, joista kootaan näyttely nettiin. Lisäksi 12–20 kuvaa pääsee mukaan vedosnäyttelyyn, joka kiertää ympäri Suomea.

Psykologiliiton ja Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry:n järjestämä Lasten Suomi -valokuvaushanke alkoi toukokuussa. Siinä lapset voivat vapaasti valokuvata ja kertoa kirjallisesti, miten he näkevät ympäristönsä ja mikä on heille tärkeää. 

Lapset voivat valita itseään kiinnostavan, omaan elämäänsä liittyvän kuvauskohteen ja toteuttaa kuvan haluamallaan tavalla. Välineellä ei ole väliä, vaan yhtä hyvin kännykkä kuin järjestelmäkamera kelpaavat.

Kuvia ja kertomuksia voi lähettää lokakuun loppuun saakka. 

– Toivomme, että mahdollisimman monet lapset lähettävät meille valokuvia ja kertomuksia. Ne lisäävät ymmärrystämme siitä, millainen lapsuus on 100 vuoden itsenäisyyden juhlavuotta viettävässä Suomessa. Tulevaisuutta määrittää se, miten tämän päivän lapset elävät, hanketta koordinoiva psykologi Kirsti Palonen Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry:stä kertoo.

Kuvaan voi liittää myös kertomuksen. Kuvat ympäri Suomea kiertävään vedosnäyttelyyn valitsee kolmihenkinen kuraattoriryhmä: Psykologiliiton puheenjohtaja Annarilla Ahtola, valokuvaaja Sami Kero ja valokuvausta harrastava, 11-vuotias koululainen Leevi Kauppinen

Tarkemmat ohjeet ja lisätietoa hankkeesta löydät lastensuomi.net-sivustolta. Lasten Suomi on myös Facebookissa. Tiedustelut: Kirsti Palonen.


Palaa otsikoihin