Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

6.4.2018 12.34

Pohjoismaiset Psykologiliitot kokoontuivat Helsingissä

Liitot keskustelivat ajankohtaisista ammatillisista kysymyksistä.

SAK
Kuva: Psykologiliitto

Suomen, Ruotsin Tanskan, Norjan, Islannin ja Färsaarten Psykologiliitot kokoontuivat Helsingissä 5.–6.4.
 

Liittojen edustajat keskustelivat alan ajankohtaisista ammatillisista kysymyksistä. Tapetilla oli muun muassa se, miten psykologinen tieto ja yksilöllinen arviointi yhdistetään diagnoosipohjaiseen näyttöön perustuvaan tietoon ja hoitomalleihin asiakkaiden tarpeenmukaisen hoidon arvioimiseksi ja toteuttamiseksi.

Keskustelua herättivät myös kansalaisten haasteet tunnistaa terveydenhuollon ammattihenkilöt esimerkiksi kouluttamattomista ja valvonnan ulkopuolella olevista terapeuteista. Liitot katsovat, että psykologeilla on velvollisuus lisätä tietoisuutta asiasta hoidon laadun ja oikeusturvan varmistamiseksi.

Keskeisiä aiheita olivat lisäksi psykologien testipöytäkirjojen säilytys ja asiakkaiden tiedonsaantioikeus, erikoispsykologikoulutusten järjestäminen sekä psykologisten hoitojen määrittely suhteessa psykoterapiaan.

Psykologin koulutus, työ ja rooli ovat Pohjoismaissa melko samanlaisia verrattuna muuhun Eurooppaan. Pohjoismaat toimivat yhdessä eurooppalaisessa yhteistyöjärjestössä EFPA:ssa sekä maailmanjärjestössä IUPsyS:ssa.


Palaa otsikoihinBlogi

Huippusuoritus

Satu Kaski, Päivi Frantsi, Marjukka Laurola, Kalle Partanen, Paula Thesleff