Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

5.9.2017

Psykologien palkat valtion ja yksityisellä sektorilla nousseet

Psykologiliitto teki keväällä tutkimuksen valtion sektorilla ja yksityisellä sektorilla työskentelevien jäsentensä palkoista. Keskipalkat ovat molemmilla sektoreilla nousseet selvästi suomalaisten ja myös akavalaisten yleistä palkkakehitystä enemmän.

Palkkakysely tehtiin huhtikuun palkoista. Vastausprosentti oli varsin hyvä: valtion sektorilla kyselyyn vastasi lähes puolet jäsenistä ja yksityiselläkin sektorilla joka kolmas.

Psykologiliiton palkkasuositukset perustuvat säännöllisten palkkatutkimusten tuloksiin eli psykologeille maksettuihin todellisiin palkkoihin. Jäsenten on mahdollista tutustua tutkimusten tuloksiin tarkemmin liiton verkkosivujen jäsenalueella.

Psykologiliitto tutkii jäsentensä palkat eri sektoreilla kahden vuoden välein. Kuntasektorin palkkatutkimus on meneillään, ja yliopistoissa työskentelevien jäsenten palkkaustilanne selvitetään syksyn aikana.

– Työnantajien on syytä ottaa vakavasti psykologien hyvä asema työmarkkinoilla. Psykologin rekrytointi ei onnistu ilman kilpailukykyistä palkkaa, psykologiliiton pääsihteeri Annamari Jokinen muistuttaa. 


Palaa otsikoihin