Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

17.5.2017

Psykologiliitto kasvupalvelulaista: Psykologinen osaaminen työvoimapalveluissa säilytettävä

Psykologiliitto on antanut lausunnon alueiden kehittämistä ja kasvupalveluita koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta. Lakiluonnoksessa esitetään TE-toimistojen lakkauttamista ja korvaamista monituottajamallilla toteutettavilla kasvupalveluilla. Liitto on erittäin huolissaan työvoimapalvelujen laadun säilymisestä esitetyssä mallissa.

TE-toimistoissa työskentelee psykologeja ammatinvalinnan ja uraohjauksen tehtävissä. Psykologipalvelut TE-toimistoissa perustuvat nykyisin lakiin, ja liitto vaatii vastaavan lainsäädännön laatimista myös kasvupalveluihin.

Liitto katsoo, että ammatinvalinnan ja urasuunnittelun psykologien palveluiden tulevat uudessa järjestelmässä olla asiakkaalle maksuttomia ja helposti saavutettavissa riippumatta asuinpaikasta tai varallisuudesta.

– Psykologisen osaamisen avulla on mahdollista yhteensovittaa yhteiskunnan ja työnhakijoiden tarpeita taloudenkin vaatimukset huomioon ottaen, Psykologiliiton pääsihteeri Annamari Jokinen muistuttaa.


Palaa otsikoihin