Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

19.4.2018 16.04

Tietosuojauudistus tulee – mitä se tarkoittaa?

Euroopan unionin tietosuojalait uudistuvat. EU:n tietosuoja-asetusta (General Data Protection Regulation, GDPR) sovelletaan 25.5. alkaen kaikissa jäsenmaissa.

GDPR2
Kuva: Adobe Stock

Uudistus tuo henkilötietojen käsittelyyn uusia velvoitteita, joihin rekisterinpitäjien ja henkilötietojen käsittelijöiden on valmistauduttava.

Työsuhteessa olevilla psykologeilla työnantajat ovat rekisterinpitäjiä, joten uudistus ei suoraan velvoita psykologeja mihinkään. Työnantajien tulee tarjota henkilöstölle koulutusta tietosuoja-asetuksen noudattamisesta.

Yrittäjät ja itsenäiset ammatinharjoittajat toimivat itse rekisterinpitäjinä. Heidän on päivitettävä tietosuojaseloste ja selvitettävä esimerkiksi se, pitääkö yrityksessä olla tietosuojavastaava. Lisäksi asiakkaita on informoitava muun muassa siitä, mitä tietoja heistä kerätään, miten niitä säilytetään ja millaisia oikeuksia asiakkaalla on.

Lue lisää jäsensivuilta


Palaa otsikoihinBlogi

Huippusuoritus

Satu Kaski, Päivi Frantsi, Marjukka Laurola, Kalle Partanen, Paula Thesleff