Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

8.5.2017

Vera Gergov on Psykologiliiton uusi ammattiasioista vastaava psykologi

Psykologian lisensiaatti, psykoterapian erikoispsykologi ja psykoterapeutti Vera Gergov (34 v) on nimitetty Suomen Psykologiliiton ammattiasioista vastaavaksi psykologiksi.

Vastaavan psykologin pääasialliset tehtävät ovat psykologien ammatti- ja koulutusasioihin liittyvä edunvalvonta ja kehittäminen, selvitykset ja kannanotot sekä EuroPsy-asiat. Vera Gergov perehtyy työhön osa-aikaisena kesäkuussa ja aloittaa varsinaisen työskentelyn kokopäiväisesti elokuun alusta alkaen.

– Otan tämän tärkeän tehtävän vastaan hyvin innostunein mielin. Käynnissä on useita myös psykologeja koskevia merkittäviä uudistuksia, jossa Psykologiliiton edustajana on hienoa saada olla mukana, Gergov sanoo.

Gergov on työskennellyt yli kymmenen vuotta psykologina HYKS Nuorisopsykiatrialla, jossa hänen työhönsä on kuulunut kliinisen asiakastyön lisäksi asiantuntija- ja kehittämistehtäviä sekä tutkimustyötä psykoterapeuttisiin interventioihin liittyvien prosessien parissa. Virkatyön ohella hän on kouluttanut mielenterveysalan ammattilaisia ja koulujen henkilöstöä myös oman toiminimensä kautta. Lisäksi hän tekee nuoruusikäisten psykoterapiaan liittyvää väitöskirjaa.

– Psykiatrisen puolen kliinisen kokemuksen lisäksi minulla on kokemusta myös muilta psykologian sovellusaloilta eri sektoreilta, ja olen tottunut olemaan samanaikaisesti mukana monissa projekteissa. Integratiivinen psykoterapeuttikoulutus ja väitöskirjatutkimuksen mukanaan tuoma tieteellinen lähestymistapa ovat edistäneet vastaavan psykologin työssä varmasti tarpeellista kykyä integroida monenlaista tietoa ja erilaisia näkökulmia, Gergov uskoo.

– Toivoisin, että jäsenet ottaisivat minuun matalalla kynnyksellä yhteyttä erityisesti ammatti- ja koulutusasioihin liittyvissä kehittämisehdotuksissa, hän lisää.

Jäsenistön ammatillisia asioita koskeviin kysymyksiin vastaa edelleen ammattineuvonnan erikoispsykologi Hanna Kiiski-Mäki. Hänen yhteystietonsa ja päivystysajat ovat jäsenalueella kohdassa Liitto neuvoo.

Valokuva_Vera Gergov_Kuva Markku Verkasalo_netti
   Vera Gergov. Kuva: Markku Verkasalo

Palaa otsikoihin