ajankohtaista2017_Erik Solin

Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

19.9.2017 Psykologiliitto: Psykologipalvelut saatava sote-keskuksiin ja kuntoutuspsykoterapian tulevaisuus turvattava

Matalan kynnyksen psykologipalveluiden saatavuus tulee varmistaa tulevissa sote-keskuksissa, jotta kansalaisilla on mahdollisuus saada psyykkistä hyvinvointia tukevaa keskusteluhoitoa jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kuntoutuspsykoterapia tulee säilyttää sote-uudistuksessa Kelan hallinnoimana erillisenä terveydenhuoltoa täydentävänä osana, jota kehitetään yhtenä kokonaisuutena, Suomen Psykologiliitto vaatii kannanotossaan.

Lue lisää


18.9.2017 Tule tapaamaan Psykologiliiton opiskelijasihteeriä Akava PopUp -tapahtumiin

Suomen Psykologiliitto ja muut Akavan jäsenliitot esittelevät toimintaansa opiskelijoille Akava PopUp-kiertueella syys–lokakuussa. Opiskelijoilla on mahdollisuus kysyä työelämäasioista ja ammattiliittojen toiminnasta.

Lue lisää


14.9.2017 Psykologiliitto: Koulujen opiskeluhuoltotyöhön tarvitaan psykologeja

Valtiontalouden tarkastusviraston tekemä selvitys lasten kouluterveydenhuollon toiminnasta osoittaa, että terveydenhuollossa on puutteita. Koulujen opiskeluhuoltotyöhön, mielenterveysongelmien ehkäisyyn ja hyvinvoinnin tukemiseen tarvitaan psykologeja, jotka ovat mielenterveyden ja oppimisen asiantuntijoita.

Lue lisää


8.9.2017 Rohkaise itsemurhaa suunnittelevaa hakemaan ammattiapua

Itsemurhien ehkäisy ei ole vain terveydenhuollon ammattilaisten vaan meidän jokaisen vastuulla, Euroopan psykologiliittojen yhteinen järjestö EFPA muistuttaa maailman itsemurhien ehkäisypäivänä 10. syyskuuta.

Lue lisää


5.9.2017 Psykologien palkat valtion ja yksityisellä sektorilla nousseet

Psykologiliitto teki keväällä tutkimuksen valtion sektorilla ja yksityisellä sektorilla työskentelevien jäsentensä palkoista. Keskipalkat ovat molemmilla sektoreilla nousseet selvästi suomalaisten ja myös akavalaisten yleistä palkkakehitystä enemmän.

Lue lisää


25.8.2017 Lähde mieleesi – psykologi on tavattavissa Lapinlahden Lähteellä

Helsingin psykologiyhdistys järjestää maksuttoman ja kaikille avoimen Lähde mieleesi -tapahtuman Lapinlahden Lähteellä lauantaina 23. syyskuuta klo 13–17.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat


Vesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Perheistä vapaita

Vesa Nevalainen