Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

28.3.2018 Psykologityöstä lapsiperheen eroprosessissa tuli suositus

Psykologian tieteellinen neuvottelukunta ja Psykologiliiton työryhmä ovat laatineet suosituksen hyviksi käytännöiksi psykologityöstä lapsiperheen eroprosessi- ja tuomioistuinkäsittelyssä.

Lue lisää


22.3.2018 PYRY myönsi matka-apurahoja

Psykologien yhteistyöjärjestö PYRY:n hallitus on valinnut vuoden 2018 apurahan saajat. Apurahan saa 19 henkilöä. Hakijoita oli 64.

Lue lisää


20.3.2018 Varhaiskasvatuslakiin pitää saada maininta psykologista

Hallituksen esitys uudeksi varhaiskasvatuslaiksi on ollut lausuntokierroksella. Suomen Psykologiliitto vaatii, että lakiin sisällytetään velvoittava maininta varhaiskasvatuksen psykologista vastaavalla tavalla kuin lakiesityksessä on jo mainittu varhaiskasvatuksen erityisopettaja.

Lue lisää


16.3.2018 Psykologien kirjaukset potilastietojärjestelmissä pitää suojata

Psykologian ammatillisessa näkymässä (PSL) potilastietojärjestelmissä tulee olla erityissuojaus. Psykologiliitto julkaisi asiasta kannanoton tänään.

Lue lisää


6.3.2018 Yliopistollekin sopu – työtaistelutoimet peruuntuvat

Yliopistojen työehtosopimusta koskeva työriita on ratkennut. JUKO, JHL ja Pardia sekä Sivistystyönantajat hyväksyivät tiistaina sovintoehdotuksen.

Lue lisää


5.3.2018 JUKOn ylityö- ja vuoronvaihtokielto saattaa alkaa keskiviikkona

JUKO vauhdittaa yliopistosektorin neuvotteluja kaikkia järjestön sektoreita ja sopimusaloja koskevalla ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla. Kielto tulee voimaan keskiviikkona 7.3. klo 7.00, jos työehtokiistassa ei ole päästy ratkaisuun siihen mennessä.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat