ajankohtaista2017_Erik Solin

Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

24.2.2017 Ammatinharjoittajan eläkemaksuihin muutos

Vuoden alusta tuli voimaan julkisten alojen eläkelaki (81/2016 – JuEL). Jos yrittäjä myy palveluitaan valtiolle eikä yrittäjällä ole YEL-vakuutusta, peritään palkkiosta JuEL:n mukainen eläkevakuutusmaksu.

Lue lisää


17.2.2017 SAK, Akava ja STTK: Toimialat voisivat neuvotella keskusjärjestösopimusten siirtämisestä jo keväällä

Palkansaajakeskusjärjestöt esittävät, että Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n purkamista keskusjärjestösopimuksista käydään jokaisella toimialalla sopimusneuvottelut jo tämän kevään aikana.

Lue lisää


15.2.2017 Laajennuksia paikalliseen sopimiseen yliopistoissa

Helmikuun alussa voimaan tullut kilpailukykysopimus merkitsee yliopistoissa aikaisempaa laajempia oikeuksia paikalliseen sopimiseen. Yliopisto ja pääluottamusmiehet voivat taloudellisessa kriisitilanteessa neuvotella tilapäisistä heikennyksistä palvelussuhteen ehtoihin.

Lue lisää


7.2.2017 Annarilla Ahtolaa pyydetty jatkamaan puheenjohtajana

Psykologiliiton suurimman jäsenyhdistyksen Hepsyn johtokunta on pyytänyt Psykologiliiton nykyistä puheenjohtajaa Annarilla Ahtolaa jatkamaan myös seuraavalla kaudella 2018 - 2019.

Lue lisää


26.1.2017 Psykologeja Akavan aluetoimintaan

Akava on vahvistanut Akavan alueverkostojen kokoonpanon kaudeksi 2017–2020. Mukana on myös useita Psykologiliiton jäseniä.

Lue lisää


25.1.2017 Psykologien asiantuntemusta sote-palveluihin

Psykologiliiton mukaan sote-resursseja on suunnattava hyvinvoinnin edistämiseen ja perustason palveluihin. Muissa Pohjoismaissa käytössä olevaa psykologien mahdollisuutta antaa diagnooseja ei ole tällä hetkellä tarvetta tavoitella Suomessa.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat